Menu

Gezinsbegeleiding

Timon biedt verschillende soorten van gezinsbegeleiding: Ambulante Opvoedingsondersteuning, MDFT Gezinsbehandeling en Contextuele hulpverlening. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij de opvoeding van uw thuiswonende kind(eren)? Bijvoorbeeld omdat uw zoon of dochter:

  • Het moeilijk vindt om met leeftijdsgenoten om te gaan
  • Moeite heeft om dingen zelfstandig te doen
  • Niet meer naar school gaat of wegloopt
  • Problemen heeft met alcohol, drugs, gokken of criminaliteit

Dan is gezinsbegeleiding misschien iets voor uw gezin.

Opvoedingsondersteuning

Als er in uw gezin sprake is van meervoudige problemen en daardoor van uiteenlopende en vaak meerdere hulpvragen op het gebied van opvoeden en opgroeien, kunt u een beroep doen op opvoedingsondersteuning van Timon. De ondersteuning bestaat uit individuele en ouder- en gezinsgesprekken. De veiligheid van uw kind(eren) staat altijd centraal.

Contextuele hulpverlening

Bij contextuele hulpverlening komt een hulpverlener eens per week bij u thuis in een periode van ongeveer 8 maanden. Deze hulpverlener gaat in gesprek met u en uw kind(eren). Samen kijken we wat jullie het beste helpt.

MDFT

MDFT staat voor Multi Dimensionele Familie Therapie. Het is een intensieve gezinstherapie waarbij alle gezinsleden worden betrokken. We brengen de goede en sterke punten van uw gezin in kaart en zorgen ervoor dat deze versterkt worden.

Met welke dingen bent u blij in uw gezin en wat vindt u goed gaan? Dat is een vraag die met regelmaat aan de orde zal komen. Tegelijk kijken we samen hoe we zaken die niet lekker lopen kunnen verbeteren. Het hoofddoel van MDFT is de onderlinge communicatie en omgang met elkaar als gezinsleden verbeteren.

Het MDFT traject duurt gemiddeld 6 maanden. Er vinden 2 tot 3 gesprekken per week plaats en de therapeut is 24/7 bereikbaar.

Meer weten en aanmelden

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Timon Toegang, tel. 0800-9008 (gratis).

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462 Amsterdam: 020 - 676 49 50
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist Rotterdam: 010 - 751 96 22