Amersfoort - De Wissel

Timon Woongroep De Wissel is gehuisvest in een bijzondere nieuwbouwwijk in Amersfoort-Noord. Op de foto is te zien hoe het er ongeveer uitziet als je bij ons binnenkomt. De kernbewoners (vrijwilligers) wonen zowel beneden als boven in appartementen van verschillend formaat. Er zijn twee gezinsappartementen, vijf 3-kamerappartementen en drie 2-kamerappartementen. De meewoners (jongeren) wonen in principe met z’n tweeŽn in een tweekamerappartement en delen keuken, douche en toilet met elkaar.

Er is ťťn appartement voor een alleenstaande moeder. Direct aan het plein gelegen is ook de gezamenlijke woonruimte. Als we ‘compleet’ zijn, wonen er ongeveer 14 kernbewoners en 7 meewoners. Op dit moment wonen er 2 kinderen in de woongroep en de derde is op komst.

Typerend voor Woongroep De Wissel is de informele sfeer en de gezelligheid. In de zomer ontmoeten we elkaar vooral buiten op het plein. De rest van het jaar gebeurt dat vooral in de gezamenlijke woonruimte voor de maaltijden, de koffie/thee en de woongroepavond. Eťn keer per week hebben we ons gebedsmoment. Naast deze vaste momenten organiseert er regelmatig iemand ets extra’s, voor wie zin heeft. Omdat we met een vrij grote groep zijn, is het soms behoorlijk druk, maar vooral erg gezellig. In deze woongroep heb je de gezelligheid van het samen wonen maar ook de privacy door de eigen appartementen.

In Woongroep De Wissel wonen
12 kernbewoners en 7 meewoners.

Vaste momenten binnen Woongroep De Wissel zijn onze maaltijden met aansluitend koffie, van maandag tot en met donderdag. Het is de bedoeling dat iedereen minimaal twee keer per week mee-eet en ťťn keer per week ’s avonds bij de koffie is, dat is altijd gezellig. Op maandag is onze vaste woongroepavond. Eťn keer in de maand vergaderen we dan met alle bewoners en ťťn keer in de maand met de kernbewoners. Op de andere avonden is er een activiteitenavond of een bezinningsavond, ingevuld door een kernbewoner en een meewoner. Ook vieren we samen de christelijke feestdagen en Sinterklaas (steeds door andere mensen ingevuld) en wekelijks is er een gebedsmoment van een half uur. Een paar keer per jaar hebben we een klussendag.

Meewoner worden?
Mail Zorgloket Amsterdam of bel 020 - 676 49 50 (ma t/m vrij: 9.00-12.00 uur) of download het aanmeldformulier voor meewoners en stuur dit naar onderstaand adres. Let op! Dit is het aanmeldformulier voor cliŽnten.

Timon Zorgloket Amsterdam
Frans Halsstraat 37
1072 BL AMSTERDAM

Kernbewoner worden? Download de folder of neem contact op met:
Sjoerd Poorta, coach kernbewoners, s.poorta@timon.nl of tel. 06-4813 6786

Aanmelden? Download het aanmeldformulier en mail dit naar s.poorta@timon.nl of stuur het per post naar onderstaand adres. Let op! Dit is het aanmeldformulier voor vrijwilligers die goede buur willen zijn van de jongeren/cliŽnten.

Timon Centraal Bureau
t.a.v. Sjoerd Poorta
Postbus 462
3700 AL Zeist