Menu

Kernbewoners

  • Heb jij hart voor jongeren?
  • Wil je graag echt iets betekenen voor anderen?
  • Trek jij je het lot aan van jongeren, die hulp nodig hebben?
  • Weet jij relaties aan te gaan met jongeren, voor wie goede en gezonde relaties niet vanzelfsprekend zijn?

In de regio Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zwolle heeft Timon woongroepen waar jongeren van 18 jaar en ouder worden begeleid om zelfstandig te leren functioneren in de maatschappij. Deze jongeren hebben bijvoorbeeld moeite met het vasthouden van een opleiding of baan en hun sociaal netwerk is vaak beperkt.

Goede buren

In de woongroepen wonen zogenoemde ‘kernbewoners’. De rol van de kernbewoners laat zich wel omschrijven als ‘een goede buur’ zijn. Je onderneemt gezamenlijke activiteiten met de jongeren en biedt een luisterend oor.

Als vrijwilliger deel je het gewone leven met jongeren en biedt je een veilige omgeving waarbinnen de professionele hulpverlening plaatsvindt. Iedereen heeft een eigen woonruimte. In een woongroep leven meerdere gezinnen, stellen en singles samen met gemiddeld 4 tot 6 jongeren. Vaak eten jullie meerdere malen per week samen. Een paar keer per maand is er een huisvergadering. Verder vinden er gezamenlijke activiteiten plaats zoals: klussen in de tuin, een weekendje weg, het vieren van verjaardagen en feestdagen.

Samenwerkingsrelatie met Timon

De hulpverleners van Timon dragen de verantwoordelijkheid voor de professionele begeleiding van de jongeren. Een coach van Timon begeleidt de kernbewoners in de uitvoering van hun rol door gesprekken en/of desgewenst een training.

Meer weten en aanmelden

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462 Amsterdam: 020 - 676 49 50
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist Rotterdam: 010 - 751 96 22