Menu

Begeleid Wonen in een Woongroep

Samir wordt geboren in Sri Lanka, maar groeit op bij zijn Nederlandse adoptieouders en zus. ‘Op de basisschool was ik de enige buitenlandse jongen. Ik besefte al snel dat ik anders was.' Op de middelbare school gaat het mis. Samir loopt weg van huis. 'Ik ben toen uit huis geplaatst en onder toezicht gesteld. Tien maanden heb ik in een gesloten instelling gewoond. De hele situatie heeft ons gezin compleet kapot gemaakt, maar mijn mentor van Timon zag toch nog mogelijkheden om weer bij mijn ouders te gaan wonen.'

Hoe Timon heeft geholpen

De band met zijn ouders herstelt, maar er blijft wrijving. Daarom gaat Samir Begeleid Wonen bij Timon. 'Ik heb in mijn leven veel met instellingen te maken gehad. Overal voelde ik me een nummertje. Niet bij Timon. Daar werd ik bijzonder gastvrij ontvangen. Mensen vroegen me: wie ben je, wat wil je en hoe kunnen we je helpen?' Bij Timon Begeleid Wonen pakt Samir samen met zijn mentor allerlei praktische zaken op. 'Hoe kook je een maaltijd, hoe ga je om met instanties, hoe vraag je een uitkering aan.' Samir geniet van de sfeer en maakt vrienden. Intussen woont Samir zelfstandig en gaat hij weer naar school. Hij wordt nog steeds door Timon begeleid.

‘Ik voelde me overal een nummertje, maar niet bij Timon.’

AR5A2771

Hulp voor jou

Heb je op dit moment geen plek om te wonen? Zou jij net als Samir wel wat hulp kunnen gebruiken bij het opbouwen van een zelfstandig leven? Neem dan contact op met Timon Toegang, tel. 0800-9008 (gratis). We helpen je graag!

In het kort

Voor wie?

  • Ben je vastgelopen in je relatie, familie of opleiding?
  • Worstel je met schulden, verslaving of criminaliteit?
  • Kun je niet meer thuis wonen?

Wij bieden jou

  • Een plek in een Woongroep
  • Begeleiding door vaste begeleider
  • Goede buren om op terug te vallen
Direct zorg nodig?
bel gratis 0800 - 9008 Mail ons
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail