Menu

Beschermd Wonen

Ben je 18 jaar of ouder en heb je hulp nodig omdat:
• Je psychische problemen hebt waarmee je (beter) wilt leren omgaan
• Je bent vastgelopen in je relatie, familie, je opleiding of op je werk
• Je door deze problemen je leven niet op orde krijgt

Als je het een goed idee vindt om op een stabiele plek te wonen met hulp in de buurt, dan is Beschermd Wonen misschien iets voor jou.

Beschermd Wonen bij Timon

We bieden je tijdelijk een stabiele plek. Je krijgt een eigen kamer of appartement in een complex waar meerdere jongeren bij elkaar wonen. In of naast het complex wonen ‘omwoners’. Dat zijn goede buren op wie jij terug kunt vallen.

Eén keer per maand is er huisavond. Je kookt en eet samen met de andere bewoners, bespreekt de zaken van het huis, verdeelt de taken en dergelijke. We verwachten van je dat je aanwezig bent bij deze huisavond.

Je kunt Beschermd Wonen in Lelystad (Ammi, Tikvah), Zwolle en Dordrecht.

Begeleiding

Een begeleider van Timon komt minimaal drie keer per week bij je langs. Samen werken jullie toe naar de stap om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Naast de individuele begeleiding maakt een basiscursus deel uit van je traject. Verder worden er activiteiten georganiseerd over bijvoorbeeld omgaan met geld en huishoudelijke zaken. Allemaal gericht op dingen die je moet leren om zelfstandig te worden. Naast de drie geplande afspraken per week kun je ook ongepland contact opnemen met de begeleiding als dat nodig is.

We helpen je ook om zo goed mogelijk contact met je familie te onderhouden, al is dat misschien niet eenvoudig. Je familie is belangrijk, ook als ze ver weg wonen. Welke dingen uit het verleden en in je familie, geloof en cultuur zijn belangrijk voor jou? Wie in je familie is er altijd voor je geweest?

Meer weten een aanmelden

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Timon Toegang, tel. 0800-9008 (gratis).

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail