Menu

Verbindend Gezag

Heeft u een gezin met thuiswonende kinderen tussen de 12 en 18 (+) jaar en is er sprake van problemen zoals bijvoorbeeld:

  • Agressief, dwingend en zelfbepalend gedrag
  • Spijbelen
  • Verbaal geweld
  • Overmatig gebruik van drank of drugs

Komt u hierdoor steeds verder in een negatieve spiraal terecht? Dan is de training Verbindend Gezag misschien iets voor u als ouder(s). De training staat ook wel bekend onder de naam Geweldloos Verzet.

Wat is Verbindend Gezag precies?

Verbindend Gezag is een behandelmethode voor ouders van jongeren die toenemend grensoverschrijdend gedrag vertonen. Tijdens de behandeling leert u om uit de negatieve spiraal van heftige ruzies en escalaties te stappen. U leert om op een rustige, maar volhardende manier ‘aanwezig’ te zijn in het leven van uw kind(eren) en u krijgt handvatten hoe u zich zonder geweld of dwang kunt verzetten tegen de ernstige gedragsproblemen van uw kind(eren).

Er wordt een trainingsgroep samengesteld met 4 tot 5 ouderparen. Ook als u gescheiden bent, kunt u – alleen of samen met uw ex-partner – deelnemen. Wanneer nodig kunnen extra sessies in uw gezin worden ingezet, ter voorbereiding, of ter ondersteuning van het traject in de trainingsgroep. Na ongeveer 6 maanden wordt de behandeling afgesloten.

Meer weten en aanmelden

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Timon Toegang, tel. 0800-9008 (gratis).

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail