Menu

Jongens en meiden 16+

Bij onze locaties voor Zelfstandigheidstraining in Utrecht en Bunnik wonen jongeren samen met ‘goede buren’ (vrijwilligers). Deze vrijwilligers delen hun eigen leven met de jongeren in het huis. Zo eten ze soms samen, doen ze mee aan huisvergaderingen en leveren een bijdrage aan de huiselijke sfeer, bijvoorbeeld door activiteiten te ondernemen met de jongeren. Als ‘goede buren’ hebben zij ook een signaleringsfunctie.

Doelgroep

Jongeren vanaf 16 jaar. Naast meervoudige problematiek, waaronder (een combinatie van) persoonlijkheidskenmerken, hebben deze jongeren vaak veel ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt en is er gebrek aan sociale steun. Ambulante begeleiding of begeleid op kamers wonen alléén is bij deze jongeren onvoldoende om hun ontwikkeling te waarborgen.

Aanpak en duur

Een team van begeleiders coacht de jongeren in het gezamenlijk en individueel vormgeven van de dagelijkse routines. Daarnaast heeft iedere jongere een vaste coach tijdens het traject, die hem of haar begeleidt in het gezamenlijk opgestelde plan van aanpak. Het Wrap Around Care-model vormt het uitgangspunt en we gebruiken de principes van ervaringsleren.

Jongeren kunnen maximaal 2 jaar bij ons verblijven.

Programma onderdelen

  • Zelfstandigheidstraining
  • Individuele begeleiding volgens Wrap Around Care-model
  • Groepsactiviteiten

Mogelijk in combinatie met:

  • Ambulante contextuele gezinsbehandeling

Indicaties

  • Jeugdhulp: We hebben locaties in Bunnik en Utrecht

Klik hier voor een overzicht van gemeenten en gebieden waarmee Timon contracten heeft afgesloten.
Timon kan dit aanbod ook in uw gemeente ontwikkelen of u kunt zelf besluiten om een jongere met een passende indicatie naar een van onze locaties buiten uw gemeente te verwijzen.

Aanmelden, advies en consultatie

Wij zorgen altijd voor toeleiding naar de meest passende zorg binnen Timon of onze samenwerkingsverbanden. Voor al uw vragen, aanmelden, advies en consultatie kunt u terecht bij Timon Toegang, telefonisch via 0800 - 9008 (gratis).

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail