Menu
17-04-2013

Gratis Ben & Jerry's ijs voor Timon

98135-rg1_5627-original-1365580358

Voor het Kamertrainingscentrum (KTC) in Bunnik van Stichting Timon stond vorige week een grote ijscotruck van Ben & Jerry’s. Een groep enthousiaste jongeren werd daar getrakteerd op ijsjes. Het KTC werd in de provincie Utrecht namelijk uitverkoren tot lokale held en kreeg daarom gratis ijs.

Het KTC in Bunnik werd opgegeven voor deze prijs door Fabian, die hier zelf woont. Fabian verwoordde zijn aanvraag als volgt op de site van Ben & Jerry’s: ‘Samen met Jeugdzorg heeft Stichting Timon ervoor gezorgd dat ik uit huis werd geplaatst en dat ik hier bij Stichting Timon leer om zelfstandig te kunnen wonen.’

Dat leverde de bewoners en hun gasten gratis ijs op en hemzelf een cowboyhoed met koeienprint. Hij mocht ook zelf een poos ijsjes uitdelen vanuit de truck. “Ik heb een slecht verleden gehad”, vertelt hij later, als de mensen van Ben & Jerry het werk weer overgenomen hebben.
“Ik ben hier gekomen door Bureau Jeugdzorg. De begeleiders helpen me echt heel goed en dit is mijn bedankje.”

Marthe en Dika, twee van de begeleiders bij het KTC, waren verrast door Fabian’s nominatie. Marthe: “Ik was erg verbaasd. Hoe heeft hij dit gedaan, want ik had nog nooit van deze actie gehoord. En vindt hij ons echt een held?” “Hij heeft het natuurlijk ook gedaan omdat hij zelf het ijs lekker vindt”, lacht Dika. “Hij wist het goed stil te houden.”

De twee vinden de actie heel bijzonder. “Het geeft aan dat hij waardeert wat wij doen en daar zijn we heel blij mee. Het is ontzettend leuk om op deze manier te horen dat je goed werk doet.”

Lees hier het volledige artikel

Bron: De Nieuwsbode Bunnik
Auteur: Tonny van Oosten
Beeld: Ben & Jerry's

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail