Menu
13-02-2015

Koningin Maxima bezoekt Timon U-Turn

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend in Rotterdam een bezoek gebracht aan het project U-Turn van Timon. Jonge moeders en thuisloze jongeren ontvangen voor de duur van 1,5-2 jaar begeleiding bij Timon. Vrijwilligers zijn daarnaast als goede buur en maatje betrokken.

Behalen startkwalificaties
Met U-Turn werken jongeren aan het behalen van hun startkwalificaties. Timon neemt met dit initiatief deel aan het Oranje Fonds programma Kansen Voor Jongeren.

Sinds de start van het project in 2012 begeleidde Timon 247 jongeren binnen U-Turn. Daarvan hebben er inmiddels 27 een startkwalificatie gehaald en volgt een deel nog een traject. In 2015 nemen 132 jongeren deel aan U-Turn. Er zijn 62 vrijwilligers betrokken bij het project.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen vanuit Timon over de resultaten en toekomstplannen. Ook vertelden jongeren en vrijwilligers over hun ervaringen. De Koningin nam ook een kijkje in de woning van één van de jonge moeders die deelneemt aan U-Turn.

Koningin in gesprek met jonge moeder
Met het programma Kansen voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds financieel en inhoudelijk sociale initiatieven voor jongeren die moeite hebben met het halen van een startkwalificatie. Belangrijk is dat de initiatieven gebruik maken van vrijwilligers.

Een verslag van het bezoek is op zaterdag 14 februari te zien op Blauw Bloed op NPO2 om 19.30 uur.
Kijk voor een impressie ook op de site van het Koninklijk Huis en Timon's social media kanalen.

Koningin Maxima
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail