Menu
14-12-2015

Ontschotting 18-/18+ op de kaart

Jongeren lopen bij de overgang van jeugd- naar volwassenenzorg tegen verschillende knelpunten aan. Gemeente Rotterdam heeft met Timon en Prokino een bijeenkomst georganiseerd voor alle partijen in Rotterdam die bij hulp voor jongeren betrokken zijn. Gemeente Rotterdam, Timon en Prokino werken samen in het praktijkexperiment 18-18+ van Van de Straat, onderdeel van Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Samen zetten wij het thema ‘ontschotting 18-/18+’ op de kaart binnen de gemeente Rotterdam. Met als doel om met o.a. de gemeente, wijkteams en de jongeren de knelpunten inzichtelijk te maken. Namens Timon is Warner Admiraal actief betrokken.

Jongeren in de hoofdrol

Vanuit de jongeren is een top 5 samengesteld met de grootste knelpunten. De jongeren spelen zelf de hoofdrol in een filmpje waarin ze aandacht vragen voor deze knelpunten. Warner: “Het was erg nuttig om samen met de wijkteams, jongeren en zorgaanbieders én gemeente na te denken over hoe we deze knelpunten kunnen aanpakken. Het gezamenlijk commitment is groot.”

De grote betrokkenheid en verbondenheid zorgde voor nieuwe inzichten, een frisse wind. Vanuit deze nieuwe input krijgt de bijeenkomst een vervolg. Op een bijeenkomst in mei wordt belicht wat kritische succesfactoren en good practises zijn in de overgang van jeugdhulp naar volwassenen domein. In het najaar willen we tot definitieve aanbevelingen komen hoe we samen een betere ontschotting van zorg bij 18-/18+ kunnen realiseren.

Kijk hier de video en de top 5 van knelpunten.

_DSC0168
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail