Menu
28-11-2017

Pleegouderontmoetingsavonden regio Zuid

Biologische ouders….help?! Met dat thema hadden we vorige maand weer een geslaagde pleegouderontmoetingsavond in de regio Zuid. Een avond waar veel pleegouders naar uit hadden gezien. Het delen van ervaringen en het met andere pleegouders nadenken over pleegzorgonderwerpen, bleek ook deze avond van toegevoegde waarde. De verhalen en vragen van Jan Willem Rozenboom zorgden voor ontspannen, serieuze en ook kwetsbare gesprekken.

Gesprekken van hart tot hart

Elk kind is uniek, dus ook in pleegzorg. De relatie met biologische ouders en eventuele andere familie brengt daarbij soms mooie situaties, maar toch ook wel vaak complexe. En als pleegouder heb je ook niet overal invloed op. Onze eigen visie op contact tussen ouder en kind speelt daarin een belangrijke rol. Jan Willem hielp met een praktische opdracht in beeld te brengen wat energie kost, maar ook wat ons hierin energie geeft. Dat kan helpen om de juiste balans te vinden in het ondersteunen van onze pleegkinderen en het contact met biologische ouders. Een uitdaging om aan te gaan.

Zo was het een mooie avond. Genoten van koffie en lekkere versnaperingen. En zoals elke ontmoetingsavond eerlijke gesprekken van hart tot hart!

Ben je ook pleegouder en wil je een keer een avond bijwonen? Van harte welkom! Deze avonden worden gehouden in het Congres Centrum van De Hoop GGZ in Dordrecht. De toegang voor de avonden is gratis. In 2017/2018 staan de volgende avonden gepland:
Dinsdag 16 januari 2018 | Nieuwjaarsontmoeting
Een ontspannen avond aan het begin van het nieuwe jaar.
Dinsdag 10 april 2108| Ontmoetingsavond
Ontmoetingsavond m.m.v. Jan Willem Roseboom

Waarom deze avonden?

Als pleegouders bieden we op verschillende manieren, vanuit onze Christelijke identiteit, kinderen een plek in onze gezinnen. Het kernteam in regio Zuid organiseert, gesteund door Timon, zelf deze ontmoetingsavonden voor pleegouders. Avonden waarin we elkaar ontmoeten, van elkaar leren, ervaringen uitwisselen en in gesprek gaan over interessante thema's. Voor velen vaak een “feest” van herkenning.

Voor vragen, ideeën of opmerkingen over deze pleegouderontmoetingsavonden kunt u mailen naar het kernteam: pleegouderontmoetingZHZ@outlook.com

Pleegouder ontmoeting is een initiatief van pleegouders voor pleegouders, ondersteund door Timon.

Pleegouder ontmoeitingsavond
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail