Menu
24-12-2021

Reni vertelt over een herberg voor (jonge) moeders

Met een positieve zwangerschapstest loop ik naar mijn man. Angstig gooi ik de test naar hem toe. Hij begint te lachen van blijdschap. Wat is hij blij. Maar tot mijn irritatie ben ik dat nog niet. Waarom kan ik nog niet lachen om dit nieuws? Er gaat van alles door mij heen. Bang voor het onbekende, onvrede over waarom ik niet blij genoeg ben. ‘Kan ik dit wel?’

Wat heb ik geworsteld met deze boodschap: zwanger. Maar na de eerste echo werd het mij echt duidelijk. Ik word Mama. Als mama mag je bouwen aan een nieuwe generatie. Dat proberen wij zo goed mogelijk te doen. Ook ik dacht te denken dat ik wel wist hoe je het moederschap moet aanpakken. Ik maakte een lijstje met dingen die ik allemaal wel en niet zou gaan doen: lang borstvoeding geven, geen speen, geen schermpjes en alleen maar gezonde snacks. Een blije, relaxte mama. Die zo snel mogelijk weer gaat werken en meteen naar de sportschool gaat zodra het mag. Maar dit viel allemaal wel erg tegen. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik moest mijn idealen opzijzetten en de strijd loslaten om het perfecte plaatje te creëren.

Op dit soort momenten realiseer ik me dat mijn situatie als mama zo veel verschilt met die van andere moeders. Er zijn moeders die ook zo’n lijstje maken. Maar dan met zaken als: eten voor mezelf en mijn kindje, warme kleding, een slaapplek, een veilige basis. Ik denk aan jonge tienermeiden die in verwachting raken en er alleen voor staan. Moeders die in een onveilige omgeving beland zijn geraakt. Ik denk aan moeders die rondzwerven op verschillende plekken. De gedachte ‘hoe nu verder’ brengt voor die moeders stress en zorgen met zich mee.

In deze situaties biedt Timon een plek waar deze moeders terecht kunnen.

Als het ware een ‘herberg’ voor deze moeders zijn. Timon wil liefde, rust, warmte en veiligheid geven daar waar het leven soms zo kwetsbaar kan zijn. En is dat niet het beste wat we de volgende generatie kunnen geven? Een plek waar je weet dat je geliefd en gezien bent. Is dit niet iets waar wij allemaal naar verlangen deze kerst?

Gun jij (tiener)moeders en hun kindje een liefdevolle kerst? Met jouw donatie zorgt Timon voor een warm en gezellig thuis waar moeders en hun kindje na een turbulente tijd even tot rust kunnen komen. Geef dan via: timon.nl/doneer.

Tekst: Reni Kraayenoord
Fotografie: Masterpiece Visuals

2021-12-27 17_25_34-Berichten _ DailyCMS en nog 6 andere paginas - Werk - Microsoft​ Edge
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail