Menu
29-11-2017

Talita naar de Tweede Kamer

‘Waarom worden kinderen zo snel uit huis geplaatst? Wanneer ben je een ‘goed’ gezin? Waarom krijgen jonge moeders wel urgentie voor een woning en meiden niet? Waarom baseert Jeugdzorg soms alle zorg op basis van één oud dossier? Wat is een fractievoorzitter?’ en ‘Hoe kan ik me aansluiten bij een politieke partij?’ Zomaar wat vragen die de meiden en jonge moeders van Talita stelden aan René Peters van het CDA.

Afgelopen donderdag 9 november kregen de medewerkers van Talita, omwoners, meiden, moeders en kinderen en twee medewerkers van Gemeente Houten de gelegenheid om op bezoek te gaan in de Tweede Kamer. Daar had (interim)manager Hans Tönjes een afspraak geregeld met Tweede Kamerlid René Peters van het CDA. Hij is woordvoerder op o.a. de terreinen Schulden- en armoedebeleid, participatiewet, kinderopvang, arbeidsmarktdiscriminatie en Jeugdzorg, Jeugdreclassering- en bescherming.

Spelende kinderen in de vergaderzaal

Aangekomen in Den Haag, heeft René de groep hartelijk ontvangen en na twee strenge security-checks mochten ze met het gezelschap achter de schermen kijken. De meiden hebben onder andere vragen kunnen stellen aan René, een rondleiding gekregen en een live debat bijgewoond. Ze hebben gezien dat kleine kinderen prima kunnen spelen in een vergaderzaal en zelfs aandachtig kunnen luisteren tijdens een live debat. Trots op onze meiden, jonge moeders, en hun kinderen!

IMG-20171109-WA0001
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail