Menu
30-03-2015

Task Force Jongerenhuisvesting

Task Force Jongerenhuisvesting

De gemeente Amsterdam is samen met verschillende Amsterdamse zorgorganisaties, waaronder Timon, de Task Force Jongerenhuisvesting gestart. Gezamenlijk werken zij aan het bevorderen van de uitstroom van jongeren uit opvangtrajecten. Daarvoor is woonruimte nodig die past bij de mogelijkheden van deze doelgroep.

Van de Amsterdamse 18-23 jarigen die ieder jaar succesvol een zorgprogramma doorlopen hebben er naar schatting 100-120 moeite met het vinden van betaalbare woonruimte. Het gevolg is dat ze niet uitstromen en een dure opvangplek bezet houden.

Daarom roept de Task Force Jongerenhuisvesting corporaties en andere instellingen op om het Project Jongerenwoningen te ondersteunen door geschikte woningen beschikbaar te maken.

De Task Force Jongerenhuisvesting bestaat uit de gemeente Amsterdam, GGD Amsterdam, Leger des Heils, Combiwel, De Volksbond, Spirit, Timon en HVO-Querido.

Op 27 maart bracht wethouder Kukenheim een werkbezoek aan de Task Force Jongerenhuisvesting, waar een presentatie werd gegeven over de reeds behaalde resultaten.

Lees het volledige persbericht hier:

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail