Menu
19-11-2013

Timon helpt jonge aanstaande moeders

zorgspecial

Hoogzwanger komt Samantha op 20-jarige leeftijd terecht bij Talita; een kamertrainingscentrum van Timon voor jonge moeders.

Ze kampt met hoge schulden als zij onverwacht zwanger raakt.

Met een kindje in aantocht is het noodzakelijk dat ze hulp krijgt bij het op orde brengen van haar leven. Raysandley wordt geboren en in de periode die volgt leert Samantha voor hem en voor zichzelf zorgen. De belangrijkste les? "Mijn administratie bijhouden. Daar was ik vroeger veel te lui voor", bekent ze.

Samantha is blijven wonen in het appartement, dat nu onderdeel is van de nieuwe begeleid- voorziening van Mevita. Moeders van 18 jaar en ouder met een combinatie van verschillende problemen krijgen hier ambulante begeleiding op weg naar volledige zelfstandigheid.
Een dagbesteding - school of werk- vinden is daarbij een belangrijk onderdeel. Voor Samantha is dat lastig, omdat zij in een traject van schuldhulpverlening zit en nog niet weet wat haar (nieuwe) woonplaats wordt.

Studeren kan niet, want dan heeft ze geen inkomen. En banen zijn schaars, zeker voor jonge moeders. "Als ik eigen woonruimte heb, ga ik op zoek naar werk", zegt ze. In haar laatste fase van Mevita is de begeleiding gericht op het maken van een goede, zelfstandige start.

Lees het volledige artikel hier [invoegen pdf]

Bron: Zorgspecial

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail