Menu
25-05-2016

Tweede sessie doorlopende zorglijn 18- / 18+

Gistermiddag was de tweede werksessie in Rotterdam rondom de doorlopende zorglijn 18- 18+. Het delen van oplossingen voor knelpunten in de doorlopende zorglijn voor jongeren die 18 worden in de jeugdhulp: dat was het doel van de tweede werksessie. De middag werd georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, Timon en Stichting Prokino. Tijdens de middag waren de gemeente en verschillende zorgaanbieders aanwezig om een kijkje in elkaars keuken te nemen.

De middag werd begonnen met een presentatie van het knelpuntenoverzicht van collega Warner Admiraal (gebiedsmanager bij Timon). Hierna volgden drie presentaties van de gemeente Rotterdam over Programma risico jeugd, (O)GGZ Eerder Thuis en Doorlopende financiering. De middag werd afgesloten met workshops door verschillende organisaties om hun “best practices” te delen.

Het resultaat van de werksessie is dat er een gedeelde motivatie is bij zowel hulpverleners als gemeente om jongeren beter te helpen op weg naar zelfstandigheid. Het veld is betrokken op de programmalijnen van de gemeente Rotterdam en er zijn nu zelfs al initiatieven om de doorlopende zorg van 18- naar 18+ te verbeteren.

In het najaar zal er een derde sessie zijn om de ideeën landelijk te kunnen delen.

fotointra
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail