Menu
25-07-2018

'Voor mij is leven in deze woongroep een win-winsituatie'

In een heel gewone woonwijk in Houten staat een bijzonder rijtje huizen: alle bewoners vormen samen een woongroep. Maar zo bijzonder is dat niet, vinden ze zelf. “Het enige wat wij doen, is een goede buur zijn voor elkaar.”

“Je rijdt een rondje om de kerk, slaat linksaf en dan kom je er vanzelf,” legt Esther van den Berg (31) uit aan de rest van de groep. De bewoners van woongroep Tiellandt uit Houten hebben zich verzameld aan de voorkant van het grote vakantiehuis in het Zeeuwse Oostkapelle. Ieder jaar komen ze hier om een weekend ongestoord met elkaar door te brengen. Traditiegetrouw staat er ook een middagje strand op het programma, zelfs op een ietwat frisse, bewolkte zomerdag als vandaag. De schepnetten, vliegers en emmers worden ingeladen en de kleine autostoet vertrekt richting de strandopgang. “Ik ken de weg hier inmiddels op mijn duimpje,” zegt Esther tijdens de korte rit. “Ik woon vijf jaar in de woongroep en dit vakantiehuis voelt bijna als thuiskomen.”

Visie_9

Dit is een deel van het artikel dat begin deze zomer verscheen in het weekblad Visie. Je kunt hier het volledige verhaal lezen. Tekst: Femke Taale.

Timon zoekt op het moment nieuwe kernbewoners in woongroep Holland Spoor Zuid in Houten. Meer weten? Op deze pagina staan de vacatures.

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail