Menu
03-02-2015

Werkbezoek Regio Lekstroom

Werkbezoek Regio Lekstroom

Afgelopen vrijdag maakten de wethouders jeugdzorg van de regio Lekstroom een kleine rondreis in de jeugdzorg. Ze hoorden de verhalen van ouders en hulpverleners van Timon en Youké, die de dag organiseerden.

Op SBO de Evenaar zijn we in gesprek gegaan hoe jeugdzorgorganisaties op basis van hun expertise zich verbinden met sociale teams, onderwijs en kinderdagverblijf. Tijdens het bezoek aan de crisisopvanglocatie van Timon stond het belang van bovenregionale, specialistische zorg centraal. Het is Timon’s visie dat crisis juist een kans op verandering is. Door goede screening en vervolgzorg, kan de gezinssituatie duurzaam verbeteren.

We danken de wethouders en beleidsmedewerkers voor hun interesse en scherpe vragen. In het bijzonder danken we ook de ouders die over hun ervaringen met de jeugdzorg vertelden. Met elkaar zetten we ons in voor juiste begeleiding aan kwetsbare kinderen en jongeren.

Timon en Youké zijn partners in Netwerk voor Jeugd, een samenwerkingsverband van specialistische zorgorganisaties in de provincie Utrecht. Netwerk voor Jeugd heeft de ambitie om voor iedere burger, van jong tot oud, binnen 24 uur de benodigde crisiszorg te realiseren.

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail