Menu

Als je de foto maar niet op Internet zet!

Mijn tienerzoon begint al “AVG! AVG!” te roepen als ik mijn mobiel op hem richt, maar hij was niet in de buurt. Het was de verpleegkundige die dit zei. Met mijn pleegdochter was ik in het ziekenhuis. Ze had daar al weken naar uitgezien. Als we haar moeten geloven is dit ziekenhuis de beste plek op aarde. Want: “iedereen kent me daar en iedereen is aardig.” Dat wilden we natuurlijk weleens meemaken.

Onze pleegdochter is met een ernstig medisch probleem geboren. Dat betekent dat ze regelmatig controle nodig heeft in een groot stadsziekenhuis. Voor haar was dat niet lastig, maar een uitje. En toen ik ter voorbereiding de verpleegkundige sprak, snapte ik het opeens. Het leven van onze pleegdochter is nogal een onderbroken verhaal. Ze heeft bij veel verschillende mensen gewoond. Dat betekent ook dat er maar weinig mensen zijn die ononderbroken deel van haar leven zijn geweest. En dan is daar opeens dat ziekenhuis als rode lijn! Vanaf het moment dat daar als baby opgenomen was, is diezelfde verpleegkundige daar. Onze pleegdochter moet het op dit moment doen zonder babyfoto’s en ook zonder herinneringen aan haar eerste jaren. Wij weten daar simpelweg te weinig van, en op dit moment zijn ook wij slechts een tijdelijk adres. Maar de verpleegkundige was daarbij, al die jaren!

Op weg naar het ziekenhuis dacht ik: die verpleegkundige heeft geen idee hoe belangrijk ze is voor onze pleegdochter. We gaan er echt de tijd voor nemen, voor deze afspraak. Omdat dit voor haar een plek is die er altijd was, mensen die er altijd waren. En dus zetten ik de dames samen op de foto: de vriendelijke verpleegkundige en onze stralende pleegdochter. Jammer genoeg kan ik ‘m hier niet plaatsen, maar je kunt je er vast iets bij voorstellen. Hoera voor de trouwe verpleegkundige!

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail