Menu

Bouwen aan vertrouwen

Gerard en Marlies zijn al twaalf jaar actief als pleegouders. Momenteel hebben ze hun zesde pleegkind in huis. Gerard en Marlies vangen eigenlijk alleen maar pubers op, omdat ze beiden een baan hebben. “Dit houdt ons onder de mensen. Pleegouder zijn verrijkt ons leven.”

Het eerste pleegkind namen Gerard en Marlies op eigen initiatief in huis, daarna heeft het stel zich verbonden aan SGJ Pleegzorg, dat nu onderdeel is van stichting Timon. Na het doen van een STAP-cursus, zijn er nog 5 kinderen in huis gekomen. Gerard en Marlies doen aan langdurige opvang; één pleegkind heeft meer dan 8 jaar bij hen gewoond.

Vertrouwen opbouwen
Als pleegouders heeft het stel moeilijke tijden gekend. Gerard: “De kinderen zijn vaak beschadigd, vertrouwen vinden ze heel moeilijk. Het ‘samen’ zijn, het vormen van een gezin kan hierdoor heel moeilijk zijn. Het is dan je taak als pleegouder om vertrouwen op te bouwen. Dit doe je door bijvoorbeeld altijd je afspraken na te komen.”

Het moeilijkste moment is altijd het moment van weggaan, vertelt Gerard. “Maar met alle pleegkinderen hebben we nog steeds contact en dat is voor ons erg waardevol! De mooie momenten in het pleegouderschap zijn voor ons vaak de kleine dingen. Wanneer onze pleegdochter voor het eerst met het openbaar vervoer durfde te reizen bijvoorbeeld. Dat was een ontzettend grote overwinning voor haar en maakt ons als pleegouders heel trots.”

De namen van de pleegouders en de foto's zijn om privacy redenen gefingeerd.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail