Menu

Cadeau

Als pleegouder ben je vaak iemand die de wereld wil redden. Nou vooruit: één kind dan. En zelfs dat blijkt vaak helemaal niet mogelijk te zijn. Je bent er gevoelig voor om mensen te helpen en daar ben je maar druk mee. En wat dan als jou opeens iets wordt aangeboden.

In deze coronatijd kregen wij een cadeau. Een voucher van een (in mijn ogen) behoorlijk bedrag van twee organisaties die kwetsbare kinderen helpen. We konden dat zomaar besteden voor iets dat onze deze pittige tijd een beetje zou opvrolijken.

Voor ik het wist, had ik het appje al verstuurd. Dat we geen geldgebrek hadden en dat het dus zeker niet nodig was. En ik had het vakkundig afgewimpeld. Maar gelukkig hebben wij een pleegzorgbegeleider die haar pappenheimers kent. En die terug appte: “Maar het is een cadeau hoor. Het wordt je aangeboden.”.

Ik dacht even na. En ik bedacht dat het eigenlijk vreselijk leuk was. Dat deze organisaties ons wilden bemoedigen. Want ja, het is soms echt pittig om met elkaar in huis te leven. We hadden deze situatie niet voor ogen toen we bedachten dat een pleegkind in ons gezin paste. We hadden geen twee maanden thuis voor ogen, toen we een middenplaatsing kregen (pleegkind in de leeftijd midden tussen onze kinderen in). Dus het is soms best vol hier en ook wel een beetje benauwend. Voor mijzelf, maar zeker ook voor ons pleegkind en de andere kinderen.

Dus hoera! We namen het cadeau aan. We bespraken met de kinderen welke superdeluxe spellenbox ons de komende weken het meeste plezier zou geven. Het werd de BigBox van Carcassonne. En allemaal waren we hieperdepieper toen het bezorgd werd en we het mochten uitpakken. Een cadeau voor ons, wat gaaf.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail