Menu

De anderen

“Hoe is het voor je eigen kinderen?” Sinds we een pleegdochter hebben, wordt die vraag ons regelmatig gesteld. Vaak door mensen die er zelf ook over nadenken, of ze wellicht pleegouders willen worden.

Zeer terechte vraag natuurlijk! Iedereen die weleens over pleegzorg heeft nagedacht, weet dat het soms best pittig is. Een pleegkind heeft altijd iets meegemaakt waardoor het in een ander gezin is geplaatst. Dat is vreselijk zwaar voor het pleegkind, en dat heeft z’n weerslag op haar gedrag. Een pleegkind is niet altijd een makkelijk kind en pleegzorg is niet altijd makkelijk om vol te houden. Iedereen kent wel een verhaal daarover.

Toen wij vertelden dat we pleegzorg gingen doen, waren er dus ook bezorgde reacties. Of onze eigen kinderen dat wel aankonden en of we hen niet tekort zouden doen. En nog steeds is het dus de meest gestelde vraag: “Hoe is het voor je eigen kinderen?”

Gelukkig heeft Timon ons altijd erg geholpen om onze eigen kinderen belangrijk te vinden. Ze gaven direct aan dat pleegzorg niet alleen een keuze van de ouders is, maar dat kinderen daar ook 100% achter moesten staan. Dat hielp ons weer om het gesprek met onze kinderen aan te gaan, en daar niet haastig in te zijn.

En ook nu onze pleegdochter er is, is het steeds Timon die ons voorhoudt hoe belangrijk de zorg voor onze eigen kinderen is. Zo kon je onze pleegzorgmedewerker onlangs in het restaurant met de gouden poorten vinden. De MacDonalds is niet direct haar favoriete werkplek, maar ze zat daar met onze tieners. We dachten dat het goed was, als zij onze kinderen nog eens wat aandacht zou geven. Zou vragen hoe het met hen ging, en eventueel wat uitleg over pleegzorg, hechting en loyaliteit. Voor mijn zoon zijn dat soort gesprekken veel zinniger als er een hamburger bij geserveerd wordt. Geweldig toch?!

Het is lastig voor mij om hier publiek te gaan vertellen hoe het met mijn kinderen gaat. Maar het is dus een zeer terechte vraag. En je pleegzorginstelling zal die vraag ook altijd blijven stellen, en je kinderen altijd blijven ondersteunen. Omdat je er samen 100% voor moet kunnen blijven gaan.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail