Menu

Het leven als pleegmoeder 1

Vanaf deze maand, geef ik jullie maandelijks een kijkje in mijn leven als pleegmoeder. Ik schrijf over ons gewoon bijzondere leven als pleeggezin en alle gewone en soms hele bijzondere situaties die daarbij komen kijken. Graag stel ik mezelf en ons pleeggezin voor in deze eerste blog.

Ik ben Amy (43) twintig jaar getrouwd met Collin (42) samen hebben we drie kinderen Joy (19), Nicky (17) en Joël (15). Op dit moment wonen er drie pleegkinderen bij ons, Demi (8), Finn (6) en Faya (4). En niet te vergeten onze pleeghond Tobias (we zijn zijn derde pleeggezin)

We doen nu 13 jaar aan pleegzorg. We beginnen altijd vanuit crisis en vanaf daar mogen de kinderen blijven tot ze 100 zijn zeg ik altijd. De kinderen gaan alleen bij ons weg als ze terug mogen naar hun eigen moeder of vader, of als ze op zichzelf kunnen en willen wonen. We ervaren het echt als onze roeping om pleegouder te mogen zijn. We zien dat God de kinderen in ons gezin hersteld en ons gelukkig de wijsheid geeft om ze op te voeden.

Bij ons is er altijd wel wat te beleven. Als (pleeg) moeder van zes kinderen sta ik soms voor raadsels, zegeningen, verwonderingen en eigenlijk alles wat je je bedenken kunt. En eigenlijk nog vaker wat je je niet bedenken kunt. Graag neem ik jullie de komende tijd mee in het leven van ons als pleeggezin. De cursussen en opleidingen zijn soms een echte eyeopener en geven je handvatten en zijn leerzaam. Maar in de praktijk leer je toch het allermeest van het vallen en opstaan, van fouten maken en ervan leren en bidden om wijsheid.

Via deze weg gaan jullie meegenieten van de ontzettend leuke kanten van pleegouder zijn. Maar ook van mijn vallen, opstaan en fouten. Gewoon een eerlijk kijkje in ons gewoon bijzondere leven.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail