Menu

Het leven als pleegmoeder 2

“Wil je het nog één keer voorlezen?” Pleegzoon Finn kijkt me aan. Het hele jaar door wil hij het kerstverhaal horen. Hoe Jozef en Maria op zoek waren naar ene plekje. Een warm huis, uiteindelijk belandde ze in een stal.

Verbaasd is hij dat ze nergens terecht konden. “Als je het had geweten dan hadden ze bij ons mogen komen hè.” Ik kijk hem aan en houd zo ontzettend veel van dit mannetje.

Kaarsjes aan, versieringen in huis, lekker eten en met elkaar zijn. De decembermaand vind ik altijd zo gezellig. En zo gezellig om als gezin te vieren.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. De dagen zijn al vol met leuke dingen gepland. Het samen zijn en het gezellig met elkaar hebben.

Aan de andere kant besef ik me dat ik deze maand vier met kinderen die extra gemist worden door hun eigen familie. Extra gemist worden in deze december maand.

Ouders die een leeg plekje hebben aan tafel. Een heel leeg plekje in hun hart.

Voor hun is de decembermaand extra koud in plaats van de warmte die ik ervaar.

De Sint- en kerstcadeaus worden door ouders op andere dagen geven, soms weken ervoor. Ik zie dan de pijn in hun ogen. Elke decembermaand “flipt” er wel een ouder. Wordt het diegene allemaal te veel. Het gemis, de hele situatie ik weet niet wat de reden is, maar in de decembermaand is het erger en sterker.

Ik voel het ook, ik voel dat ze gemist worden deze kinderen. Toch ga ik het fijn met ze hebben, genieten, ze de warmte en liefde laten voelen die ze verdienen. Ze verdienen de cadeautjes, dat plekje aan de kersttafel en het allerbelangrijkste heel veel liefde en het gevoel gewenst te zijn. Enorm gewenst zijn ze in onze stal.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail