Menu

Het leven als pleegmoeder 3

Hij is weg. Gewoon verdwenen uit haar leven. Of en wanneer hij nog op het toneel verschijnt, ik weet het niet. Hij heeft het druk met zijn leven en ‘andere zaken’. Ook is hij het niet eens met de jeugdzorg.

Hij heeft al veel te vaak toegegeven. Over zijn grenzen gegaan. Nu is de maat vol. Hij is er klaar mee. En boos dat is hij ook. Erg boos. En daarom is hij weg, weg uit het leven van zijn lieve kwetsbare dochter.

Ik weet niet wat ik er van vind en of ik er wat van moet vinden. Ergens heeft hij gelijk en zijn er situaties aan de hand om boos over te zijn. Maar deze strijd ten koste laten gaan van een kwetsbaar meisje? Ik mocht me er niet mee bemoeien waren zijn woorden. Dus dat doe ik maar niet. Ik bemoei me er niet mee. Ik bemoei me alleen met dit lieve meisje wat slachtoffer is van deze strijd.

Verdrietig is ze. Zou het aan haar liggen? Heeft ze iets verkeerds gezegd. Hij zal het wel druk hebben. Als hij het niet meer druk heeft dan komt hij wel weer terug. Het geeft niets, hij kan er niets aan doen. Het geeft niet.

Na een ontzettend leuke dag sluit ik een ontzettend verdrietig meisje in mijn armen. Het lijkt wel of elke fijne dag het verdriet en gemis van haar papa weer extra naar boven haalt. Ik laat haar huilen, heel hard huilen. Ik kan er niets aan doen, niets aan veranderen. Ik kan haar alleen maar troosten en mijn hart huilt met haar mee.

Als pleegouder is het zo moeilijk om het verdriet te zien bij je pleegkind. Om de opgebouwde mooie dingen weer neergehaald te zien worden. Om afgebroken muurtjes weer opgetrokken zien worden. Het liefst haal je verdriet weg. Doe je extra je best verzin je iets leuks. Maar verdriet om een ouder kun je niet compenseren. Het mag er zijn het kan er zijn. En jij? Je mag troosten omarmen en meehuilen.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail