Menu

Verjaardag

Wij doen thuisfeestjes. Die enkele uitzondering van een drumworkshop en een blotevoeten pad daargelaten. Thuis is prima en eigen gebakken pannenkoeken zijn altijd het lekkerst. Dus toen onze pleegdochter jarig was geweest, kwam daar gewoon weer een thuisfeestje aan. Voor haar was het mega-bijzonder, want het was de eerste keer dat ze een feestje voor klasgenoten gaf. Wat een vreugde!

Eerst hebben we weken bedacht wie er zou komen. Leuke gesprekken zijn dat altijd, over vieren, uitnodigen, vriendschappen en gunnen. We kwamen er prima uit, gelukkig. Daarna mochten er natuurlijk uitnodigingen worden gemaakt. Nu is onze pleegdochter erg creatief en dol op knutselen. Het was dus niet moeilijk om die acht kaartjes zelf te maken. In het thema 'Kerst', want dat hadden we gekozen. Een speurtocht stond hoog op haar wensenlijstje, maar leek ons in de kille maanden een minder goed idee. Kerstspelletjes leken een goede vervanger. Een avondje googlen (check de website van Kliederkerk vooral voor dit soort evenementen) leverde ons veel toffe ideeën op. Dus we maakten een prentenboek-bingo, maakten kaartjes voor een spelletje Hints, tekenden een grappige kerstboom op een bord op het hoofd, renden een Bethlehem race, en we kleurden een engel. Natuurlijk werden er ook kerststukjes gemaakt. Samen waren we naar de kringloop geweest om een enorme mand vol goud en glitters op te halen. Hoe glitter hoe liever. We vinden nog steeds draadjes gouddraad door het hele huis.

En wat had ze nou het allerleukste gevonden? “Dat we, aan het eind, samen hondje gingen spelen op de vloer. Tot jij zei dat we te hard blaften.” Juist ja. Een thuisfeestje dus. Het enige nadeel is het lawaai! Ook leuk, was dat we de ouders van onze pleegdochter een mooie toegift van het feestje konden geven. Naast het uitgebreide fotoverslag waren er gelukkig nog genoeg groene takken en glitters over om zeker nog twee kerststukjes te maken. Zo konden zij ook iets van het feestje meemaken!

Janneke Burger-Niemeijer is theoloog, (pleeg)moeder en werkt bij het vrouwenlabel Sestra. Op www.deeljethuis.nl schrijft ze maandelijks een blog over haar ervaringen als pleegouder bij Timon.

Meer ervaringsverhalen Naar deeljethuis.nl
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail