Menu

Licht verstandelijk beperkt en opgroeien bij pleegouders: een uitdaging voor allebei!

In de pleegzorg zijn er kinderen met een beperking en/of kinderen van ouders met een beperking. Het is voor ouders niet makkelijk om hun eigen kind niet op te kunnen voeden. Het kan zijn dat ouders het niet eens zijn met de plaatsing van hun kind in een pleeggezin. Voor de pleegouder kan dit betekenen dat je ouders tegenkomt die boos en verdrietig zijn en daardoor niet toegankelijk zijn. Terwijl ouders een belangrijke rol in het leven van hun kind hebben en het ook belangrijk is voor het kind dat ouders en pleegouders goed samenwerken.

De training heeft verschillende thema’s:

• Wat is een licht verstandelijke beperking, wat vraagt dat van een opvoeder en wat werkt hierbij in de opvoeding en communicatie, wat zijn
handvatten voor de pleegouder?

• Welke kwetsbaarheid zien we bij ouders en kinderen met een licht verstandelijke beperking en welke gevolgen kan dat hebben; wat kun je daarmee als pleegouder?

• Wat werkt in het samenwerken met ouders van pleegkinderen?

Door wie

Evelien Stoppelenburg en Arnold Onnink werken beiden als pleegzorgwerker en trainer bij de William Schrikker Gezinsvormen.

Waar en wanneer

Apeldoorn (9.30 -12.30 uur)
2, 9 en 16 november 2021
Locatie nog niet bekend

Aanmelden

Vul het emailadres in bij “ik ben nieuw bij kansrijk opvoeden”, klik op “ga verder” en maak een account aan. Als dat is gelukt, zie je de trainingen en de mogelijkheid om aan te melden.

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2021 Privacy Cookies Disclaimer Webmail