Menu

Social Media

Instagram, Snapchat, TikTok, WhatsApp. Bijna alle jongeren hebben een of alle apps op hun telefoon. Superleuk om zo contact met je vrienden en vriendinnen te hebben en om nieuwe mensen te ontmoeten. Via social media gaat contact leggen heel snel. Dat maakt het makkelijk, maar het nadeel is dat je niet altijd weet wie er achter het andere schermpje zit en wat die persoon met jouw berichten doet.

Wanneer kinderen social media gaan ontdekken is dat voor velen een hele fijne ontdekkingstocht, De wereld ligt voor je open en je kunt in contact komen met letterlijk alles en iedereen! Maar de risico’s worden door de jongeren nogal eens over het hoofd gezien. Voor pleegkinderen kan het omgaan met social media nog lastiger zijn dan voor kinderen zonder belaste voorgeschiedenis. Veel pleegkinderen hebben ouders met verslavingsproblematiek, een stukje van die genen kunnen de kinderen meegekregen hebben, waardoor verslaving ook bij hen op de loer kan liggen. Voor meisjes geldt dit vaak op het gebied van social media en jongens zijn ontvankelijker voor gameverslavingen.

Wat zijn de dingen waarop je kunt letten, wanneer moet je je zorgen gaan maken en wat kun je het best doen om verslaving te voorkomen? Hoe laten (pleeg)ouders en (pleeg)kinderen zichzelf online zien? Wat zijn de risico's? Hoe ziet grensoverschrijdend gedrag op sociale media eruit? Wat kun je als opvoeder doen om je (pleeg)kind te behoeden voor de risico's en hoe ga daarover met je (pleeg)kind in gesprek. Ook sexting, cyberpesten, sharenting en grooming komen aan bod.

Waar en wanneer

Dinsdag 5 oktober 2021 om 19.30 uur (online)

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: m.van.lemmen@rading.nl

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2021 Privacy Cookies Disclaimer Webmail