Menu

Thuis bij Timon

Zo gewoon mogelijk en in hun eigen omgeving hulp ontvangen, dat is een van de belangrijkste dingen voor jongeren. Liefst met dezelfde hulpverlener tijdens het hele traject, zodat ze niet steeds opnieuw hun - vaak heftige - verhaal hoeven te vertellen. Het PerspectiefHuis van Timon is zo’n plek waar jongeren kunnen toewerken naar zelfstandigheid. Op verschillende plekken in het land komt het leven van jongeren opnieuw tot bloei, dankzij de persoonlijke aandacht in Het PerspectiefHuis. Maar helaas zijn er nog té veel jongeren die op dit moment van plek naar plek ‘zwerven’…

Alleen met jouw hulp kunnen we dit jaar nieuwe PerspectiefHuizen openen in Nieuwegein, Vlaardingen en Woerden. Zodat we nog meer kwetsbare jongeren kunnen helpen naar een toekomst vol hoop, herstel én perspectief!

icon veilig thuis

Veilig thuis

We rusten vrijwilligers toe om gevoelens van onveiligheid bij de tieners te signaleren en hulpverleners tijdig te betrekken.

icon warm thuis

Warm thuis

Gezelligheid is voor kwetsbare tieners heel belangrijk. Samen eten, neerploffen op de bank en je verhaal delen, nieuwe dingen leren tijdens een workshop.

icon zelfstandig thuis

Zelfstandig thuis

We leren jongeren om goed voor zichzelf te zorgen zodat ze vol vertrouwen een zelfstandige toekomst tegemoet gaan.

Ja, ik help mee!

Kies een ander bedrag

Tijdlijn

Updates over de verbouwing van de woonruimtes fase 1&2 en de uitbreiding van fase 3 van Het PerspectiefHuis in Vlaardingen. Het gaat om twee grote veranderingen: de verhuizing van fase 1&2 naar een nieuw pand én de uitbreiding van de locatie fase 3, waardoor hier meer jongeren kunnen wonen.

1. Verhuizing van fase 1&2 van Het PerspectiefHuis. Op deze nieuwe locatie is veel meer ruimte rondom het huis, daardoor zullen de jongeren zich vrijer voelen. Daarnaast is het pand een karakteristiek oud pand. Dit draagt bij aan de thuis-beleving van de jongeren. Hier voel je je al snel op je gemak. Het pand heeft gezamenlijke ruimte, wat ideaal is voor het aangaan van een goede relatie met omwonende buren.

2. De locatie voor Fase 3 wordt opgesplitst in kleine wooneenheden. In totaal komen er vijf van deze kleine wooneenheden. Per wooneenheid komen hier dan 2 tot 3 jongeren én een omwonend vrijwilliger te wonen.
Deze manier van wonen bevordert de zelfredzaamheid van de jongere. En het biedt de mogelijkheid om te leren gezonde relaties aan te gaan.

Juni 2020

30 juni 2020

Rivelino Rigters gaf onze jongeren een rapworkshops voor Timon

"Ik begin mijn workshops met muziek: ik zing wat, ik rap en ik vertel over mijn eigen leven. Toen ik jong was zocht ik mijn identiteit op straat. Ik belandde in de criminaliteit, werd veroordeeld tot jeugddetentie. Een tijd later, toen ik me bezig hield met de verkoop van harddrugs, kwam ik voor mijn gevoel op een soort kruispunt te staan. Weet je… ik ging nadenken en lezen: wie ben ik? Wat is de zin van het leven?

Nadat ik mijn verhaal verteld heb, is de vraag aan de jongeren: wat is jouw verhaal? Wat is uitdagend in jouw leven en wat is jouw droom? En hoe kunnen we dat vervolgens in een rap gaan schrijven? De reacties zijn positief, maar voor sommigen is het natuurlijk ook spannend om zo open te vertellen over wat je lastig vindt. Toch merk ik dat, als ze eenmaal gaan schrijven, de verhalen wel los komen.

Ik wil laten zien dat iedereen een talent heeft en dat je dit talent kunt delen met anderen. Daar word je zelf blij van en je kunt er iemand anders mee helpen. Door mijn verhaal te vertellen, wil ik hoop geven aan jongeren voor wie het leven extra uitdagend is: ook al heb je fouten gemaakt, je kunt altijd opnieuw beginnen."

Rivelino Rigters

Mei 2020

20 mei 2020

In deze lastige tijd willen wij onze jongeren perspectief bieden, hoop voor de toekomst. Een rapworkshop, mountainbikeclinic of fotografieworkshop geeft verlichting en helpt om vooruit te blijven kijken.

Collega Jefta was bij een fotografieworkshop en hij vertelt: ‘Ik heb samen met vier bewoners en hun kindjes de workshop gevolgd. Ik vond het heel leuk en de bewoners waren ook enthousiast. Ik ben zelf best handig met een Iphone, maar ook voor mij waren er weer nieuwe inzichten. Hoe je de belichting al tijdens het maken van de foto kunt verbeteren bijvoorbeeld. Wat ik ook mooi vond, was dat alle deelnemers een week na de workshop een paar foto’s opgestuurd kregen. Drie van de vier vrouwen hebben geen werk. Door zo’n workshop kunnen ze zich even op iets heel anders richten en zijn ze lekker buiten met de kinderen. Zulke activiteiten helpen absoluut.’

ingekooimanfotografie-25042020-7

April 2020

29 april 2020

Zaterdag 25 april is de nieuwe fase 3 gestart op de Van Riebeeckstraat in Vlaardingen! De eerste van vier woonunits is opgeleverd en de eerste drie jongeren zijn er zaterdag naartoe verhuisd.

De komende weken worden de overige drie units opgeleverd na een lichte renovatie en verbouwing en zullen de overige jongeren instromen. In totaal is er plaats voor veertien jongeren in de vier units. Ook trekt de komende weken in iedere unit een (inwonende) omwoner in.

thumbnail_Van Riebeeckstraat ingericht
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail