Menu
Terug naar de overzichtspagina

Meer over Noa Amsterdam

Deze zomer opent Timon een nieuwe locatie, Noa Amsterdam. Dakloze moeders tussen de 18 en de 40 jaar vinden daar met hun kind een thuis. Voor de inrichting en aankleding van dit huis en de tuin is 25.000 euro nodig. Bijvoorbeeld voor meubels, zodat we de gezamenlijke huiskamer gezellig in kunnen richten. Maar ook voor alle inrichting die nodig is voor de slaapkamers, badkamers en de tuin. Help je mee?

“Als baby ben ik bij mijn moeder weggehaald. Wat volgde was een jeugd van kinderhuizen en pleegzorg, een onbezorgde jeugd was het zeker niet. Daar heb ik nog elke dag last van. Ik ben blij dat dit huis van Timon bestaat en dat ik mijn leven daar weer op de rails kreeg."
- Amy, oud bewoner Timonhuis -

Het verhaal van Amy staat niet op zichzelf. Er leven veel vrouwen zoals Amy in Amsterdam. Zonder thuis, met een ingewikkeld verleden staan hun dagen in het teken van overleven. Timon biedt deze vrouwen bij Noa Amsterdam een tijdelijk thuis waar ze op adem kunnen komen en waar ze begeleid werken aan een hoopvolle toekomst.

Het geeft enorm veel stress als je dakloos bent, schulden hebt en zonder dagbesteding zit. Daarom pakt Timon eerst deze praktische zaken op. Als de ergste druk van de ketel is, kijken we welke hulp nog meer nodig is. Hoe krijgen de vrouwen hun leven verder op de rails? Vervolgens ondersteunen de begeleiders van Noa hen op alle terreinen van het leven. Hoe schrijf je eigenlijk een sollicitatiebrief? Waar regel je de opvang voor je kind? Wat voor werk wil je later gaan doen en welke opleiding heb je daar voor nodig? En heb je hulp nodig bij het omgaan met je trauma’s? De vrouwen gaan met hulp van de begeleiders zelf aan de slag en bouwen zo aan vertrouwen en eigenwaarde.

Amy: “Timon hielp mij bij het vinden van een woning en met het invullen van allerlei papieren. Er werd geluisterd en er was gezelligheid met elkaar. Zo kreeg ik weer kracht om verder te gaan. Mede dankzij de begeleiders kreeg ik mijn leven weer op de rails. Ook nu stimuleren ze me om sterk in mijn schoenen te staan.”

Help jij mee deze mooie plek te realiseren? Geef voor Noa

Met jouw donatie kopen we meubels voor de gezamenlijke huiskamer en richten we die gezellig in. Ook schaffen we alle inrichting aan die nodig is voor de slaapkamers, badkamers en de tuin.

Gulle gevers

We zijn voor Noa Amsterdam ook op zoek naar gulle gevers die een groter bedrag voor hun rekening willen nemen, zoals kerken, groepen en businessclubs. Zou je met de businessclub bijvoorbeeld wel de schommel, wipkip en zandbak voor in de tuin willen financieren? Of als kerk de complete eethoek of zithoek voor de gezamenlijke huiskamer? Neem dan contact op met onze afdeling relatiebeheer: relatiebeheer@timon.nl En alvast hartelijk dank!

Leuk en (h)eerlijk!

Timon medewerkers verkopen vanaf eind mei in Amsterdam de overheerlijke repen van Chocolatemakers en zamelen zo geld in voor Noa. Chocolatemakers is een ambachtelijke chocoladefabriek in Amsterdam-Noord, die (h)eerlijke chocolade maakt: duurzaam en fairtrade. Ze ondersteunen graag de actie voor de nieuwe Timon locatie Noa met hun chocoladerepen.

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail