Menu

Wmo Rijnmond

Bent u op zoek naar bekwame, betrokken en snel inzetbare hulp voor kinderen, jongeren of gezinnen?
Timon biedt al ruim 35 jaar een doorlopende zorglijn van specialistische jeugdhulp en begeleiding op basis van de Wmo/MO.

Advies en aanmelding/contact

Wij denken graag met u mee! Bent u verwijzer en wilt u een concrete casus bespreken of gelijk een jongere of gezin aanmelden, dan kunt u rechtstreeks schakelen met uw regionale instroomcoördinatoren via wmorijnmond@timon.nl of:

  • Lisa van den Boogaart, 06-38821285. Werkdagen dinsdag, woensdagochtend, donderdag
  • Rianne van Mastrigt, 06-11428714. Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag

Jongeren, ouders en verwijzers kunnen voor algemene vragen en informatie over wachttijden terecht bij Timon Toegang. Via die route is het voor verwijzers ook mogelijk om een belafspraak in te plannen met de regionale instroomcoördinator. Timon Toegang: toegang@timon.nl of 0800-9008.

Maatwerk trajecten voor jongeren en hun gezin

De regionale instroomcoördinator bespreekt met u wat het best passende traject is, aansluitend bij de vraag van de jongere en jonge ouders. Onze hulp is zo thuis als mogelijk. We werken toe naar volledige zelfredzaamheid onder meer met de volgende hulpsoorten en bewezen effectieve interventies:

Ambulante begeleiding

  • WoonStart Rotterdam: voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar die onvoldoende steun vanuit gezin of sociaal netwerk krijgen, bij gedragsproblemen, (beginnend) verslavingsproblematiek en (dreigende) dak- of thuisloosheid. We bieden hen Ambulante begeleiding en verblijf in een kleinschalige setting in de wijk. Doel is om zelfredzaamheid te vergroten.
  • WoonStart jonge gezinnen: voor jonge ouders vanaf 18 jaar. Bij sociaal-emotionele problematiek, (beginnend) verslavingsproblematiek en (dreigende) dak- of thuisloosheid. We bieden hen Ambulante begeleiding en verblijf in een kleinschalige setting in de wijk, ze ontvangen hulp bij de opvoeding. Doel is om zelfredzaamheid op meerdere levensgebieden te vergroten.

Kleinschalig wonen met begeleiding (24-uurs)

  • Noa Rotterdam: voor jongvolwassen vrouwen vanaf 18 jaar (met of zonder kind). Zij ontvangen ondersteuning op meerdere levensgebieden, zoals financiën, psychische gezondheid en opvoeding, met verblijf in een beschermde woonomgeving. Vrijwilligers vormen een netwerk van goede buren. De focus ligt op herstel van het 'gewone' leven en via orde en regelmaat groeien naar zelfstandigheid.
  • Noa MVS: in Vlaardingen, voor jongvolwassen vanaf 18 jaar (zonder kind). Zij ontvangen 24-uurs ondersteuning op meerdere levensgebieden, zoals financiën, psychische gezondheid, met verblijf in een beschermde woonomgeving. Vrijwilligers vormen een netwerk van goede buren. De focus ligt op herstel van het 'gewone' leven en via orde en regelmaat groeien naar zelfstandigheid.

Kleinschalig (geclusterd) wonen met begeleiding en/of partiële aanwezigheid

  • Danita Rotterdam: Bij Danita van Timon kunnen jonge moeders (17+) met hun kind(eren) Begeleid Wonen. Wij begeleiden hen totdat zij zelfstandig verder kunnen. Met onze doorlopende zorglijn voorkomen we een ‘inhoudelijke breuk’ in de behandeling. De focus ligt op de begeleiding van het gezin en herstel van het 'gewone' leven.
  • Woongroep Delfshaven: Jongeren van 18-23 jaar worden begeleid om zelfstandig te leren functioneren in de maatschappij. Inwonende vrijwilligers (kernbewoners) vormen 24 uur per dag en 7 dagen per week een sociaal netwerk als ‘goede buren’. We bieden de zorg in veel situaties vanuit het perspectief van nazorg en doorlopende zorglijnen 18+.
  • Tikvah Rotterdam: Jongens/mannen vanaf 18 jaar krijgen ambulante begeleiding in een gehuurd appartementje via Timon. Ze wonen geclusterd: ze delen de woonkamer, sanitair en de keuken. Jongeren worden begeleid totdat zij zelfstandig verder kunnen.

Over Timon

Timon is een bevlogen zorgorganisatie met een geheel eigen benadering van de zorg. We richten ons al meer dan 35 jaar op zorg voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 23+ jaar en hun gezin. Vanaf het eerste uur is de inzet van vrijwilligers (netwerk) verweven in onze zorgvisie. Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren en hun gezin komen dichterbij hoop, herstel en perspectief.

Wil je meewerken aan onze hulpverlening in deze regio? Bekijk dan onze vacatures.

Direct zorg nodig?
bel 0800-9008 Mail ons
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail