Menu

Noa wordt gevierd!

Sinds juli 2019 mogen wij, Emma, Gerran en Vera ons omwoners noemen bij Noa in Amsterdam. Samen met 14 vrouwen, waarvan het grootste gedeelte moeder is, en 12 kinderen wonen wij op een nieuwe locatie van Timon. Zowel voor ons als voor de vrouwen en kinderen een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk in ons leven.

En wennen is het zeker! Een nieuwe plek en een nieuwe groep is aftasten en zorgt natuurlijk ook voor de nodige spanning of miscommunicatie. Maar daarnaast komen er ook mooie vriendschappen tot stand, ondernemen we leuke gezamenlijke activiteiten en elke dinsdagavond wordt er een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Tegen de tijd dat de dag van de officiële opening zich aandient, voelt deze plek al aan als thuis. Dat maakt de opening eigenlijk alleen nog maar bijzonderder.

Trots

Een thuis is namelijk iets waar je trots op mag zijn. Dat is iets wat wij kunnen leren van de vrouwen waarmee wij bij Noa wonen. Wanneer wij vlak voor de opening uit ons werk thuiskomen en zien dat de meeste dames zich prachtig hebben aangekleed en opgemaakt, besluiten we zelf ook onze outfit te upgraden. Noa wordt gevierd!

Brassband

Tijdens de opening deelt één van de moeders haar verhaal ten overstaan van alle aanwezigen. Ze vertelt hoe het wonen bij Timon voor haar veel deuren heeft geopend; Een studie, een baan en – het allerbelangrijkste - een plek waar haar kinderen zich veilig voelen. Eén van de andere vrouwen laat vol trots zien hoe zij haar kamer helemaal tot haar eigen plek heeft omgetoverd. Na alle praatjes is van een rustige borrel niet lang sprake want een brassband maakt er echt een feestje van. Verder is het indrukwekkend om zoveel mensen te mogen verwelkomen in ons huis. Ieder wel op een bepaalde manier betrokken bij deze plek; Vrienden en familie, medewerkers van Timon en andere organisaties binnen Amsterdam, gemeenteraadsleden, investeerders en de pers.

Rust en troost

Het Parool publiceert naar aanleiding van de opening een artikel waarin twee vrouwen openhartig vertellen over hun weg naar Noa en wat het wonen bij Noa hen gebracht heeft (zie hier het artikel). Langzamerhand zien we steeds meer dat dit huis haar naam waarmaakt. Noa betekent rust en troost, en ze zet in beweging. Dat is precies wat we ook hopen voor deze plek. Namelijk dat vrouwen vanuit een plek van rust en troost weer in beweging komen naar zelfstandigheid.

Meer ervaringsverhalen
Meer weten?

Stuur een mail met je vraag naar:
E vrijwilligers@timon.nl

Of bel naar één van onze vrijwilligerscoaches via:

T 030 694 00 70

Nieske Heutink: voor de locaties in
Houten, Utrecht, Bunnik, Nieuwegein, Culemborg en Woerden

Femke van Benthem: voor de locaties in
Zeist, Amsterdam

Willemijn de Jong: voor de locaties in
Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Ede, Bennekom, Lelystad, Amersfoort

Margriet Hak: voor de locaties in
Drechtsteden, Vlaardingen

Margreet Kasbergen: voor de locaties in
Rotterdam

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail