Menu

"Wat kunnen de jongeren voor jou betekenen?"

Dat is een vraag die belangrijk is voor mensen die overwegen als omwoner of kernbewoner bij Timon te gaan wonen. Mijn vrouw en ik hebben onszelf deze vraag jaren geleden gesteld en hebben besloten deel te worden van een opstartende woongroep in Amsterdam.

Na een poosje in de woongroep gewoond te hebben zat ik op een koude dag achterop de scooter van Jordy die me een lift gaf naar een garage buiten de stad. Ik had een afspraak gemaakt voor nieuwe banden maar kwam er daarna pas achter dat ik best ver moest lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. “Ik kom je wel even oppikken”, zei hij. Dat deed hij, en de volgende dag bracht hij me er weer heen zodat ik mijn auto kon ophalen. Ik stond bij hem in het krijt, hij was blij dat hij mij van dienst had kunnen zijn.

Ik heb toen ontdekt dat ik de eerdergenoemde vraag ook kan omdraaien: “Hoe kan ik deze jongeren van betekenis laten zijn in mijn leven?” Kan ik naast de rol van helpende buurman ook de rol van hulpontvangende buurman aannemen? Hulp vragen maakt kwetsbaar, hulp ontvangen betekent dat je de regie uit handen geeft. Ik ben best een aanpakker en doe dingen graag op mijn manier dus vond ik dit een uitdaging. Maar door dit aan te gaan gaf ik jongeren in onze woongroep de kans van betekenis te zijn.

Wie is jouw naaste? Wil je een goede buur zijn? Maar dus ook: Wie is mijn naaste? Kan de jongere mijn goede buur zijn? In een leefgemeenschap leef je als mensen samen. Hulp bieden en hulp ontvangen, zegenend en gezegend zijn, we hebben het beide nodig maar de jongeren hebben het ook beide nodig. En dat maakt je samen tot mooie mensen, een gemeenschap.”


- Een kernbewoner

Meer ervaringsverhalen
Meer weten?

Stuur een mail met je vraag naar:
E vrijwilligers@timon.nl

Of bel naar één van onze vrijwilligerscoaches via:

T 030 694 00 70

Nieske Heutink: voor de locaties in
Houten, Utrecht, Bunnik, Nieuwegein, Culemborg en Woerden

Femke van Benthem: voor de locaties in
Zeist, Amsterdam

Willemijn de Jong: voor de locaties in
Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Ede, Bennekom, Lelystad, Amersfoort

Margriet Hak: voor de locaties in
Drechtsteden, Vlaardingen

Margreet Kasbergen: voor de locaties in
Rotterdam

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail