Menu

Support gezinnen

Heb jij hart voor thuisloze jongeren en woon je in Rotterdam?
• Wil je graag echt iets betekenen voor anderen?
• Trek jij je het lot aan van jongeren, die hulp nodig hebben?
• Weet jij relaties aan te gaan met mensen, voor wie relaties niet vanzelfsprekend zijn?

Bij Timon Begeleid Wonen vinden jongeren zonder een hecht sociaal netwerk een plek. Deze jongeren zijn tussen de 18 en 23 jaar en kennen een opeenstapeling van problemen, waardoor hun leven is ontspoord. Dankzij professionele begeleiding van Timon krijgen zij de kans om daar in één tot anderhalf jaar tijd verandering in aan te brengen.

Support

Wanneer deze thuisloze jongeren uitstromen lopen zij kans om terug te vallen en te isoleren. Ze hebben vaak onvoldoende bronnen om bij tegenslag op terug te vallen. Zestig procent van de zwerfjongeren heeft een verleden in de jeugdzorg, een belangrijke steunfiguur ontbrak voor hen vaak. Jongeren zonder netwerk hebben steunende en betrouwbare volwassenen nodig om stabiel te landen in de maatschappij.

Timon wil jongeren met de inzet van supportgezinnen helpen om de overgang van hulpverlening naar zelfstandigheid soepeler te laten verlopen. Een jongere wordt in de eindfase van een traject van Begeleid Wonen aan een supportgezin gekoppeld. Dit gezin blijft bij uitstroom van de jongere betrokken.

Wil jij als supportgezin beschikbaar zijn en praktische ondersteuning bieden? Als supportgezin ga je een langdurig positief contact aan met en vorm je een vangnet voor een jongere.

Let op! Alleen gezinnen uit Rotterdam kunnen supportgezin worden. We hopen dat we dit vrijwilligersconcept in de toekomst kunnen uitbreiden naar andere plaatsen.

Meer weten?

Neem contact op met Mirjam van der Veer, Regiocoach Vrijwilligers:
vrijwilligers@timon.nl of bel 06 1850 1642

Aanmelden

Overweeg je om supportgezin bij Timon te worden? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Na je aanmelding volgt er een kennismakings- en selectieprocedure.

Meld je hier aan als Supportgezin

Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462 Amsterdam: 020 - 676 49 50
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist Rotterdam: 010 - 751 96 22