Menu

Vrijwilligers voor vluchtelingen

Heb jij hart voor jonge vluchtelingen?
• Wil je graag echt iets betekenen voor anderen?
• Trek jij je het lot aan van jongeren, die alleen in Nederland zijn?
• Wil jij een jonge vluchteling een vervangend sociaal netwerk bieden?

In Nederland komen steeds meer jonge alleenstaande vluchtelingen, veelal uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Vaak hebben ze een traumatisch verleden en hebben ze hulp nodig om goed te kunnen functioneren in onze maatschappij.

Timon opent zo’n 20 kleinschalige woonvormen waar alleenstaande vluchtelingen van 14-18 jaar worden begeleid. De jongeren hebben een status. De begeleiding richt zich op zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie. Vrijwilligers vormen een sociaal netwerk voor de jongeren.

Kom dichterbij

Timon is op zoek naar mensen die voor minimaal een jaar vrijwilligerswerk willen doen met jonge vluchtelingen. We zoeken bijvoorbeeld:

  • maatjes: voor individuele jongeren of voor een groep op locatie
  • gastgezinnen
  • omwoners (goede buren)

Maatjes of gastgezinnen hebben gemiddeld 2 tot 4x per maand een paar uurtjes contact met de jongere. Het vrijwilligerswerk houdt in dat je bijvoorbeeld regelmatig bij één van de jonge vluchtelingen op bezoek gaat of het regelen van allerlei praktische zaken, samen eten en activiteiten ondernemen, zoals een potje voetbal. Het kan ook nog een stapje verder gaan door als goede buur naast de jonge vluchtelingen te gaan wonen en hen intensief te ondersteunen. Heb jij een hart voor deze jonge mensen? Meld je dan hier aan!

De verhalen van jonge vluchtelingen komen pas echt binnen als ze gast zijn aan je tafel, als ze deel mogen uitmaken van jouw leven. Stap in hun verhaal, kom dichterbij. Raak betrokken als maatje of gastgezin.

Meer informatie en aanmelden

Timon heeft locaties voor jonge vluchtelingen in: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld, Boskoop, Ede, Lelystad, Vlaardingen, Zeist en Zwolle. Van vrijwilligers vragen we dat ze in of nabij deze plaatsen wonen en zich gemotiveerd en geïnspireerd weten door de christelijke levensovertuiging. Voor meer informatie en aanmelden, zie onze site Dichterbij vluchtelingen.

Bekijk vacatures Vrijwilligers
Meer weten?

Stuur een mail met je vraag naar:
E. vrijwilligers@timon.nl

Of bel met:
Regio Utrecht
(m.u.v. Zeist en Amersfoort)
Nieske Heutink
T. 030 694 00 70

Regio Amsterdam
(inclusief de Flevopolder, Zwolle, Amersfoort, Apeldoorn en Zeist)
Sjoerd Poorta
T. 030 694 00 70

Regio Rotterdam
Mirjam van der Veer
T. 030 694 00 70

AMV
Carla Verkroost
T. 030 694 00 70

Direct aanmelden
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462 Amsterdam: 020 - 676 49 50
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist Rotterdam: 010 - 751 96 22