Menu

Welkom Thuis voor tieners

Honderden tieners wachten op een warm en veilig thuis. Zij redden het niet langer in hun eigen gezin. Elke dag thuis, is een dag te lang. We willen zoveel mogelijk voorkomen dat deze tieners in een opvang moeten wonen. Met tienerpleegzorg van Timon kunnen ze wél de warmte en stabiliteit van een gezin ervaren.

Bij pleegzorg denken we al gauw aan de opvang van een jong kind. Maar een puber in je eigen gezin opnemen? Dat is een ander verhaal… Ben je benieuwd welk type pleegouder in jou verstopt zit? Ontdek het met de pleegoudertest

034A6177_knip

Webinar 'Pittige Prachtpubers'

Hoe kun je je zoon of dochter weer bereiken als hij/zij in een afwerende houding is beland? Hoe kun je tieners op een veilige manier met verantwoordelijkheid leren omgaan? Tijdens het webinar ‘Pittige Prachtpuber’ geven we aan de hand van thema’s de eerste handvatten hoe om te gaan met pittige prachtpuber(s) in huis.

034A6167

Informatieavond pleegzorg

Tijdens de speciale (online) infosessies kan je al je vragen stellen en ontdekken of (tiener)pleegzorg bij je past. Meld je gelijk aan voor een infosessie bij jou in de buurt!

Welkom Thuis-pakket

Onze nieuwe Welkom Thuis-pakket staat helemaal in teken van tienerpleegzorg. Pleegouder en schrijfster Nieske Selles schrijft het nieuwe werkboekje met Bijbelse verhalen. Een mooie manier om zelf of met elkaar in gesprek te gaan over het delen van je thuis.

Voor kerken is er een inspirerende preekschets ontwikkeld, geschreven door pastoraal werker Erik-Jan Verbruggen.

Nieske2

Tienerpleegzorg bij Timon – het verhaal van Alyssa

Bekijk het verhaal van Alyssa, haar pleegouders en pleegzusjes. Alyssa vertelt: ‘Doe als pleegouder iets wat de tiener zelf ook leuk vindt. Ik denk dat heel erg helpt om je geliefd te voelen.’

Elke dag krijgen we verzoeken méér tieners te helpen. Gun jij deze tieners een plek om op een gezonde en liefdevolle manier hun weg in het leven te vinden? Help ons mee, samen met uw gemeente! Maak een gift over via www.timon.nl/doneer.

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Timon en met uw kerk opstaan voor kwetsbare jongeren?

Neem contact op met Aline Soerdjpal:
relatiebeheer@timon.nl

Op de hoogte blijven van ons werk? U kunt zich hier inschrijven voor ons magazine Timon Thuis.

ingekooimanfotografie-2019120225
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2022 Privacy Cookies Disclaimer Webmail