Menu

Welkom thuis

Van 28 oktober t/m 4 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. In dit kader start Timon, een christelijke instelling voor jeugdhulp, haar campagne ‘Welkom thuis’.

Met een inspirerende Bijbelstudie van schrijfster Annemarie ten Brinke én een prekenschets van theoloog en religieus trendwatcher Corjan Matsinger dagen we je uit te onderzoeken: Hoe welkom is mijn thuis? En voor wie mag ik mijn huis open stellen als iemand een thuis mist?

Of doe de pleegoudertest en ontdek of pleegzorg bij je past!

ingekooimanfotografie-ridderkerk-9
ingekooimanfotografie-familiebaan-37

Pleegoudertest

Wat is het mooi om je thuis te kunnen delen met kinderen die op zoek zijn naar veiligheid en stabiliteit. Maar hoe weet je of pleegzorg bij je past? Doe de pleegoudertest en ontdek of pleegzorg bij je past!

Bijbelstudie door Annemarie ten Brinke

Annemarie ten Brinke is in het dagelijkse leven leerkracht op een basisschool. Samen met haar man heeft Annemarie vijf kinderen: naast hun vier kinderen, zorgen ze ook voor een pleegdochter die bijna vijf jaar geleden als tien jarig meisje onverwachts in hun leven kwam. Zo kwamen ze ook in contact met Timon. Over haar ervaringen als (pleeg) moeder schreef Annemarie het boek: 'Weg met het perfecte plaatje!'.

In de Bijbelstudie neemt Annemarie je mee door vier hoofdstukken aan de hand van het thema Welkom Thuis. Langs Bijbelteksten en herkenbare alledaagse situaties komen vragen naar voren zoals ‘Wat staat er in de Bijbel over gastvrijheid?’ en ‘Hoe kunnen wij Gods Vaderhart laten zien aan de wereld om ons heen?’

ISO Foto Almere
corjan

Prekenschets door Corjan Matsinger

Corjan Matsinger is theoloog (BA), religieus trendwatcher en docent godsdienst. Hij woonde met zijn gezin jarenlang in een Timon Woongroep. In de afgelopen jaren heeft het gezin Matsinger in de weekenden tijdelijk hun huis open gesteld voor een tienerpleegdochter. Met zijn vrouw bereidt Corjan zich voor om fulltime pleegouder via Timon te worden.

De prekenschets (in HSV of NBV) is bedoeld als kapstok voor voorgangers en predikanten. Aan de hand van het Bijbelboek Marcus wordt het thema Welkom Thuis belicht. Met verschillende situatieschetsen, praktische voorbeelden, achtergrondinformatie en prikkelende gespreksvragen. Hoe kijkt Jezus naar kinderen, wat kunnen we daarvan leren en wat betekent het om te zijn als een kind?

Pleegzorg bij Timon

Bekijk het verhaal van Kitty en Evert-Jan. De zorg voor de broertjes heeft hen veranderd. Kitty: ‘Door de komst van de jongens besef ik hoeveel kinderen een verdrietige start maken in hun leven.'

De nood is hoog, juist nú. Kwetsbare kinderen groeien op in moeilijke thuissituaties en dragen daardoor een zware rugzak met zich mee. Met jouw steun kunnen wij kwetsbare kinderen zoals Tony en Romano een veilig thuis bieden. Wil je ons helpen, samen met jouw gemeente? Maak een gift over via www.timon.nl/doneer.

Samenwerken?

Wilt u samenwerken met Timon en met uw kerk opstaan voor kwetsbare jongeren?

Neem contact op met Aline Soerdjpal:
relatiebeheer@timon.nl

Op de hoogte blijven van ons werk? U kunt zich hier inschrijven voor ons magazine Timon Thuis.

ingekooimanfotografie-2019120225
Timon Centraal Bureau
Bezoekadres Postadres Centraal bureau: 030 - 694 00 70
Laan van Vollenhove 3209 Postbus 462
3706 AR Zeist 3700 AL Zeist
Copyright Timon 2021 Privacy Cookies Disclaimer Webmail